Bu mısırları mikrodalga fırında patlattık. Hani şu marketlerde mikrodalga için satılan pahalı mısırlardan değil ama. Lezzet bakımındanda tencerede yapılandan farkı yok. Ayrıca bu sayede şekerlisinden baharatlısına kadar pek çok farklı tada ulaşabilirsiniz. Oğlum da ben de çok severiz patlamış mısırı.
Tarife gelince; normal fırın poşetine veya mikrodalga fırına dayanıklı bir kaba 1 Türk kahvesi mısır, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, yeteri kadar tuz ilave edip poşetteyse poşetin ağzını bir iple sıkıca bağlayarak, kapta ise kapağını kapatarak 800 watta 3-4 dakika tutuyoruz. poşetin üzerine delik açabilirsiniz. Yalnız fazla mısır koymayın o zaman hepsi patlamıyor. Tuz haricinde kekik, biberiye gibi çeşitli baharatlar veya toz şeker veya sarımsaklı sıvı yağ ( sarımsak tanelerini bikaçgün sıvı yağda bekleterek elde edilen aromalı sıvı yağ) ilave edilebilir.
Özellikle filmlerin reklam aralarında çabuk ve zahmetsiz bir uygulama.
Afiyet Olsun.
0 Responses to "MİKRODALGADA PATLATILAN MISIRLAR"
Yorum Gönder