MALZEMELER
3 YUMURTA (SARISI VE AKI AYRILIR)
1 LİTRE SÜT
1 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI ŞEKER (KREMA İÇİN)
1 ÇAY BARDAĞI ŞEKER (ELMALAR İÇİN)
1/2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
(YUMURTA AKLARI İÇİN)
7 ORTA BOY ELMA
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
50 GR. FINDIK (İRİ DÖVÜLMÜŞ)
HAZIRLANIŞI
Elmaları soyup tavla zarı iriliğinde doğrayarak bi tencereye alalım, fieker ekleyip elmalar bıraktığı suyu çekene dek pişirerek ateşten alalım. İçine tarçını ve fındığı ekleyerek karıştıralım. Köşeli bir fırın kabına veya tek kişilik fırın kaplarının içine elmalı harcı yayalım. Tencereye şekeri, unu, çırpılmış yumurta sarılarını ve sütü ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirdim. Kremayı ateşten alıp mikserle yarım dk. çırpalım. Elmaların üzerine kremayı yayalım. Yumurta aklarını mikserin düşük ayarı ile kar haline gelene dek çırpalım, fiekeri ve 1 fiske tuzu azar azar ve çırpmaya devam ederek ekleyelim. Yumurta aklarını kremanın üzerine yayalım. (Arzuya göre yumurta aklarını krema sıkma torbası yardımı ile kalıba alın.) Kalıbı fırının üst katma sürüp önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında yumurta aklarının üzeri açık pembe renk alana dek pişirdim. Merengli elma kremini buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.
0 Responses to "Merengli Elmalı Krem"
Yorum Gönder