Merdane Tatlisi

Author: LUGAS // Category:
40. P.D.C.S.E. için merdane tatlisini ev sahibesi arkadasim Missgibi'ye gönderiyorum..


Malzemeler:
  • 1 ç.b. yogurt
  • 1 ç.b. süt
  • 1 ç.b. sivi yag
  • 1 p. kabartma tozu
  • 1 t.k. nisasta
  • 1 t.k. sirke
  • biraz tuz
  • 1 yumurta
  • ceviz
  • üzeri için sivi yag, tereyag (arzuya göre)

Serbeti için:

  • 500 gr seker
  • 0,5 litre su




Yapilisi:

Hamurumuz için önce sivi sonrada diger malzemelerimizi ekleyip kulak memesi kivaminda bir hamur elde ediyoruz. Serbetimizi hazirlayana kadar hamurumuz dinlensin. Hamuru 2 parçaya ayiriyoruz. Ayirdigimiz her bir parçayi rulo yaparak uzatiyoruz, oklava gibi yapiyoruz. Sonra her bir parçadan yaklasik bir parmak kalinliginda 30 adet dilimliyoruz. 30 adet hamurumuzu her biri küçük bir tatli tabaga büyüklügüne gelene dek açiyoruz, aralarina nisasta serpip kat kat koyuyoruz. Toplam 30 parça olunca merdane yardimiyla hepsini birden açiyoruz, tepsimizin büyüklügü kadar. 30'unu açinca cevizi serpistiriyoruz üzerine. Ayni islemi diger hamurumuzun yarisinida yapip tepsimize koyuyoruz. Diledigimiz sekilde kesiyoruz. Üzerine yagimiz ocakta isitip döküyoruz. Önceden isitilmis 170 C firinda pisiriyoruz. Tatlimiz sicak, serbetimiz soguk yada tatlimiz soguk, serbetimiz sicak olacak...

0 Responses to "Merdane Tatlisi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...