Makarna Böreği

Author: LUGAS // Category:
Misafirlerimizin çok sevdiği makarna böreğimi Cuma günü yine pişirdim. Tadı su böreğine benzeyen makarna böreği, fırından çıkar çıkmaz yenildiği zaman daha lezzetli oluyor.



2 Yufka
Harcı için:
4 Su bardağı haşlanmış kelebek makarna
Yarım kalıp beyaz peynir rendelenmiş
Maydanoz ince kesilmiş
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı su
1 Yumurta akı
1 Yumurta
Tuz
Üzeri için:
1 Yumurta sarısı
Yapılışı: Makarna böreğinin harç malzemesini karıştırın. Harcını yarım saat veya 1 saat buzdolabında bekletin. 2 Yufkayı üst üstte koyup, ortasına makarnalı harcı yayın. Yufkanın kenarlarına su sürüp, kare şeklinde kapatın. Makarna böreğini, kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürüp, fırında pişirin. Makarna böreğini dilimleyip, sıcak sıcak servis yapın.
Not: Makarna böreğinin üzerine, bazen yumurta yerine sıvı yağ ve su karışımı sürüyorum.

0 Responses to "Makarna Böreği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...