Kurabiye canavarları mutfağa yerleştiler.Biz hamur isteriz , kurabiye isteriz diye tutturdular. Durum çok ciddi olunca geçen hafta Sibel'in hatırlattığı pekmezli tariflerden yapmaya karar verdim.Kurabiyelere yıldız , kelebek, kalp şekli verince canavarları sakinleştirmek mümkün oldu:))
Pekmezli kurabiyeler 100% besleyici özelliğe sahip ve lezzetli. Tarifi DoygunTam Buğday Unu paketinde buldum. Kurabiyelerin üzerini Sevgili Dilek 'in yaptığı glazürle kapattım. Glazüre fazladan çilek ve süt ekledim. Tabağı süslerken derin dondurucudaki frambuaz ve çilekleri kullandım.
Malzemeler
Malzeme listesini yarı yarıya kullandım ve bir tepsiyi doldurdu.Esas tarif iki tepsilik. Kurabiyelerin pişmeden önceki hali...
Yapılışı
Yumurta , zeytinyağı ve pekmez iyice karıştırın.Yoğurt ekleyerek tekrar halledin. Kalan malzemeleri teker teker ekleyip karıştırın. Alabildiği kadar tam buğday unu ilave edilip , yoğurun. Hamuru yarım cm. kalınlığında açıp , sekillendirin.Yağlanmış tepsiye dizin. 175 C de pişirin. Pişirirken başından ayrılmayın çok çabuk pişiyor. Fırından çıkarıp iyice soğuduğuna emin olduktan sonra çilekli glazür hazırlayıp üzerine sürün. Frambuaz ve kivi ile süslediğiniz tabakta servis yapın.
Glazür İçin:Glazürü pudra şekeri , limon suyu , çilek ve çok az süt ile göz kararı hazırladım. Önce, derin dondurucudan çıkarıp hemen sıcak suyun altına tutarak yumuşattığım çilekleri minik minik doğrayıp , limon suyu ve süt ile mixerden geçirdim.Sonra pudra şekeri ekleyerek karıştırmaya devam ettim.
İnanılmaz ama tabaktakilerin hepsi hızlıca bitirildi. Fotoğrafı zor çektim!
Pekmezli kurabiyeler 100% besleyici özelliğe sahip ve lezzetli. Tarifi DoygunTam Buğday Unu paketinde buldum. Kurabiyelerin üzerini Sevgili Dilek 'in yaptığı glazürle kapattım. Glazüre fazladan çilek ve süt ekledim. Tabağı süslerken derin dondurucudaki frambuaz ve çilekleri kullandım.
Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 adet kullandım)
- 1 çay bardağı zeytin yağı (1/2 çay bardağı koydum)
- 2 çay bardağı pekmez (1,5 çay bardağı ekledim)
- 1 çay bardağı yoğurt (1/2 çay bardağı koydum)
- 3- 3.5 su bardağı tam buğday unu (alabildiği kadar un)
- 1 paket kabartma tozu (1/2 paket kullandım)
- 1 tatlı kaşığı tarçın (çok az koydum)
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz (iyice çekilmiş ceviz kullandım)
- 1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm , önceden ıslatılıp süzülmüş ( kurabiye içinde sevmedikleri için hiç koymadım)
- 1 adet portakal (limon) kabuğu rendesi (aynı miktarda koydum)
Malzeme listesini yarı yarıya kullandım ve bir tepsiyi doldurdu.Esas tarif iki tepsilik. Kurabiyelerin pişmeden önceki hali...
Yapılışı
Yumurta , zeytinyağı ve pekmez iyice karıştırın.Yoğurt ekleyerek tekrar halledin. Kalan malzemeleri teker teker ekleyip karıştırın. Alabildiği kadar tam buğday unu ilave edilip , yoğurun. Hamuru yarım cm. kalınlığında açıp , sekillendirin.Yağlanmış tepsiye dizin. 175 C de pişirin. Pişirirken başından ayrılmayın çok çabuk pişiyor. Fırından çıkarıp iyice soğuduğuna emin olduktan sonra çilekli glazür hazırlayıp üzerine sürün. Frambuaz ve kivi ile süslediğiniz tabakta servis yapın.
Glazür İçin:Glazürü pudra şekeri , limon suyu , çilek ve çok az süt ile göz kararı hazırladım. Önce, derin dondurucudan çıkarıp hemen sıcak suyun altına tutarak yumuşattığım çilekleri minik minik doğrayıp , limon suyu ve süt ile mixerden geçirdim.Sonra pudra şekeri ekleyerek karıştırmaya devam ettim.
İnanılmaz ama tabaktakilerin hepsi hızlıca bitirildi. Fotoğrafı zor çektim!
0 Responses to "Kurabiye Canavarları İş Başında"
Yorum Gönder