Malzemeler
300gram tel kadayıf
200 grram tereyağı
200 gram tuzsuz peynir
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
Serbet için
250 gram toz şeker
1 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Serbeti hazırlamak için su ve tozşekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Kadayıfı bıçak yardımı ile ince kıyın. Küçük künefe kaplarını kalın bir tabaka halinde yağlayın. Kıyılan kadayıfın yarısını kaplara serperek hafifçe baştırın. Ufalanan peyniri kadayıfın üzerine pay edin. Üzerine yeniden kadayıf koyun. Hafifçe üzerine bastırın ve kısık ateşte her iki tarafını da çevirerek kızarıncaya pişirin. Soğuk şerbeti, sıcak künefenin üzerine gezdirin. Antepfıstığıyla süsleyip servis yapın.
0 Responses to "Künefe"
Yorum Gönder