Künefe tarifi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
250 gr. Tel Kadayıf
100 gr.Tuzsuz Dil Peyniri
5 yemek kaşığı Tere Yağı
2 bardak Şeker
Hazırlanışı
Ateşte tere yağını eritin kadayıfı ekleyip yağla iyice karıştırın. Ateşten alın.
Yağlamış küçük bir tepsiye kadayıfın yarısını dizin, elinizle düzeltin. Üzerine peyniri döşeyin. Kadayıfın kalanını düzelterek dizin.
Fırına yerleştirin. Pembeleşince kadayıfı ters çevirin öbür yüzü de pembeleşince fırından alın.
Çıkarınca üzerine hazırladığınız soğuk şurubu (2 bardak su, 2 bardak şeker ile hazırlanmış) gezdirin. Sıcak servis yapın
0 Responses to "Künefe tarifi"
Yorum Gönder