Krem Brüle

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
3 kutu krema (200 ml'lik)
1 paket vanilya
4 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı tozşeker
Karamel için:
4 çorba kaşığı tozşeker

Hazırlanışı
Kremayı vanilya ile birlikte yüksek ateşte ısıtın. Kaynama noktasına geldiğinde ateşi kısın ve 5 dakika daha pişirin. Kremayı bir kaseye boşaltıp, soğutun. Bu sırada ayrı bir kasede yumurta sarılarıyla tozşekeri açık renkli bir köpük elde edinceye kadar çırpın. Kremayı yavaş yavaş yumurtaya ilave edip, karıştırın. Elde ettiginiz karışımı 4 adet krem brüle kabina paylaştırın. İçinde iki parmak sicak su bulunan bir fırın tepsisine kapları yerleştirin.
180 derece fırında tatlı katılaşıncaya dek pişirin. Piştikten sonra krem brüleleri fırından çıkarıp, sogumaya bırakın. Üzerlerini streç film ile örterek bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman, 4 çorba kaşuğı tozşekeri krem brülelerin üzerine serpin. Fırının ızgara bölümünü çok yüksek dereceye getirip, tozşeker renk değiştirip, karamelleşinceye kadar yakın. Fırından çıkardıgınız tatlının üzerindeki karamel sertleşince servis yapın.

0 Responses to "Krem Brüle"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...