Patlıcan salatası çok lezzetli olur olmasına ama diğer salatalar kadar bereketli değildir. Mesela ben yukarıdaki resimde patlıcan, kırmızı biber ve soğan dahil 2 kilo sebze közledim ama servise hazır hale gelene kadar o sebzeler eridi sanki.. Borcamın ancak yarısını doldurdu. Gerçi patlıcan salatası hiçbir zaman ziyan olmaz hatta hep "keşke biraz daha közleseydim bak az geldi" denilir. Tadı hep damağımızda kalır... Demekki közledikçe gamajı düşüyor ama lezzeti artıyor.
Sebzeleri genellikle pazarından seçerim ama geçen hafta alışverişimi marketten yaptım o yüzden kilo hesabı değil adet olarak tarifi veriyorum.
malzemeler:
10 ad. patlıcan
6 ad. kırmızı biber
4 ad. soğan
yarım çay bardağı sızma z.yağı
yarım limon
2 yemek kaşığı nar ekşisi
tuz
Sebzelerimizi iyice yıkayıp, birkaç yerinden delerek fırında yüksek ısıda közleyelim. ( Ben sebzeleri önce alüminyum folyoya sarıp iyice pişirim. Çünkü patlıcan bazen dış kabuğu közlenip yansada içi yeterince közlenmez. Bu şekilde daha çabuk pişer hemde daha ekonomiktir ;) yeterince piştiğine kanaat getirince folyoyu çıkartıp birazda öyle közlenmeye bırakırım.) İyice yumuşayınca kabuklarını soyup yukarıdaki gibi doğrayalım. (yukarıdaki resimde soğan doğranmamış görünüyor ama siz onu da doğrayın.) Derin bir kapta zeytinyağını, limonun suyunu, tuzu ve nar ekşisini karıştıralım. Sonra közlenmiş sebzelerimizi sosumuzla karıştıralım. Servis tabağına koyalım. Bu kadar.. Afiyet olsun..
0 Responses to "közlenmiş patlıcan salatası"
Yorum Gönder