Kolay Katmer Tarifi
Author: LUGAS // Category:Gerekli Malzemeler:
- Hazır baklava yufkası (4 adet).
- Tereyağı (8 çorba kaşığı).
- Toz şeker (4 çorba kaşığı).
- Kaymak (4 çorba kaşığı),
- Antep fıstığı (6 çorba kaşığı, çekilmiş)
Hazırlanışı:
1. 1 adet kolay katmer yapmak için 1 adet baklava yufkasını düzgünce açıp, bir katını ayırın. Birinci katın üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürün. İkinci katı üzerine kapatıp, onun da üzerini fırça ile yağlayın. Üzerine 1 çorba kaşığı kaymak koyup, kaymağı kaşık yardımıyla sıvayın. Üzerine 1 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı ve 1 çorba kaşığı toz şeker serpin.
2. Malzemeler ortada kalacak şekilde hamurun bir kısa kenarından katlayın ve katladığınız kısma tereyağı sürün. Diğer kenarını da katlayarak elinizle hafifçe bastırın ve bolca tereyağı sürün.
3. Hazırladığınız katmeri ters çevirerek İnce fırın tepsisine koyun. Katmerin üste kalan kısmını da bol tereyağı ile yağlayın.
4. Diğer üç katmeri yapmak için aynı işlemleri tekrarlayın. Tepsiye dizdiğiniz katmerleri 250 derecedeki fırına verin. Yaklaşık 8 dakika sonra üzerleri iyice kızaran ve kabaran katmerleri fırından alıp, üzerlerine yarım çorba kaşığı antep fıstığı serperek servise hazır hale getirin.
0 Responses to "Kolay Katmer Tarifi"
Yorum Gönder