Bu şirin kirpiler bu akşam yapıldı.Yine çocukların çok seveceği bir kurabiye...
Yarın 24 kasım Öğretmenler günü.Oğlumun sınıfında bu güzel gün için bir kutlama yapılacak ve bu kirpiler oraya gidecek sabah olunca.Buradan Sevgili Meltem Öğretmenimizin ve tüm öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutluyorum.
Tarif sevgili Acemi şef Esra'dan,uygulama benden....
Yapım aşaması fotoğraflar için Esra'nın bloguna bakabilirsiniz.
Öncelikle denemek için iki tane pişirdim fırında,yayıldılar ve üzerlerindeki desenler belli olmadı.Daha sonra kestiğim üçgenleri parmağımla tek tek dikleştirdim ve o şekilde pişirdim daha iyi bir sonuç aldım.
Esra'nın anlatımıyla tarif şöyle:
Hamur Malzemeleri:
4,5 çay bardağı un
135 gr. oda ısısında margarin veya tereyağı
5 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
2 çay kaşığı şekerli vanilin
Tüm malzememizi yoğurup 4-5 parçaya ayıralım. Buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Süre sonunda her bir parçayı dolaptan tek tek çıkarıp şekil vereceğiz çünkü hamurumuzun şeklini kaybetmemesi için soğuk olarak fırına girmesi gerekiyor.Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım. Dolaptan aldığımız hamur parçasından ceviz kadar bir parça koparalım. (Hamuru ne kadar küçük şekillendirirseniz içi o kadar iyi pişer) Bu parçayı bir ucu sivri olacak şekilde yuvarlayalım.
Sivri ucu makas ile kirpinin ağzınını oluşturmak üzere yatay olarak keselim. Üst kısmından bir miktar boşluk bıraktıktan sonra (surat kısmı olacak) yine makasımızla hamuru kirpinin dikenlerini oluşturmak üzere yanyana keselim. Bu işlemi hamurun üst yüzeyi boyunca tekrarlayalım.
Hazırladığımız kirpinin göz kısmını oluşturmak üzere varsa iki adet boncuk şekeri hamurun ön kısmına koyup, elimizle birbirine doğru yaklaştırarak bastıralım. Göz için kuş üzümü, çörek otu, damla çikolata vs. de kullanabilirsiniz. Hazırladığımız kirpileri ısınmış fırına koyalım. Üzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Daha sonra fırından hemen çıkarıp soğumaya bırakalım.
Yarın 24 kasım Öğretmenler günü.Oğlumun sınıfında bu güzel gün için bir kutlama yapılacak ve bu kirpiler oraya gidecek sabah olunca.Buradan Sevgili Meltem Öğretmenimizin ve tüm öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutluyorum.
Tarif sevgili Acemi şef Esra'dan,uygulama benden....
Yapım aşaması fotoğraflar için Esra'nın bloguna bakabilirsiniz.
Öncelikle denemek için iki tane pişirdim fırında,yayıldılar ve üzerlerindeki desenler belli olmadı.Daha sonra kestiğim üçgenleri parmağımla tek tek dikleştirdim ve o şekilde pişirdim daha iyi bir sonuç aldım.
Esra'nın anlatımıyla tarif şöyle:
Hamur Malzemeleri:
4,5 çay bardağı un
135 gr. oda ısısında margarin veya tereyağı
5 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
1 yumurta akı
2 çay kaşığı şekerli vanilin
Tüm malzememizi yoğurup 4-5 parçaya ayıralım. Buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Süre sonunda her bir parçayı dolaptan tek tek çıkarıp şekil vereceğiz çünkü hamurumuzun şeklini kaybetmemesi için soğuk olarak fırına girmesi gerekiyor.Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım. Dolaptan aldığımız hamur parçasından ceviz kadar bir parça koparalım. (Hamuru ne kadar küçük şekillendirirseniz içi o kadar iyi pişer) Bu parçayı bir ucu sivri olacak şekilde yuvarlayalım.
Sivri ucu makas ile kirpinin ağzınını oluşturmak üzere yatay olarak keselim. Üst kısmından bir miktar boşluk bıraktıktan sonra (surat kısmı olacak) yine makasımızla hamuru kirpinin dikenlerini oluşturmak üzere yanyana keselim. Bu işlemi hamurun üst yüzeyi boyunca tekrarlayalım.
Hazırladığımız kirpinin göz kısmını oluşturmak üzere varsa iki adet boncuk şekeri hamurun ön kısmına koyup, elimizle birbirine doğru yaklaştırarak bastıralım. Göz için kuş üzümü, çörek otu, damla çikolata vs. de kullanabilirsiniz. Hazırladığımız kirpileri ısınmış fırına koyalım. Üzerleri pembeleşene kadar pişirelim. Daha sonra fırından hemen çıkarıp soğumaya bırakalım.
0 Responses to "Kirpi Kurabiye"
Yorum Gönder