Kestane Şekeri (Tatlısı) tarifi

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
750 gr iri kestane
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Kestaneleri keserek soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları soyuluncaya kadar kısık ateşte pişirin. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyun.Tozşekeri ve suyu başka bir tencereye alıp,orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın. Kestaneleri ilave edin. En kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirin.Tencereyi ateşten alın.Soğumaya yakın vanilyayı serpin.Kestaneleri aynı tencere içinde akşamdan sabaha kadar,iyice soğuması için bekletin.Soğuk olarak servis yapın.Afiyet Olsun.

Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Mehtap hanıma çok teşekkür ederiz.

0 Responses to "Kestane Şekeri (Tatlısı) tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...