Kelebek Pasta

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
4 adet yumurta
4 kahve fincanı tozşeker
5 kahve fincanı un
Yarım paket kabartma tozu
250 gram ıspanak

Kremasi için:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı tozşeker
Dört buçuk çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı vanilya

Süslemek için:
Krem şanti

Hazırlanışı
Hamur için yumurtaları ve tozşekeri çırpın. ıspanağı robottan geçirin. Suyunu süzüp yumurtalı karışıma ekleyin. Un ve kabartma tozunu ilave edip karıştirin. Hamuru küçük kek kalıplarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kontrol ederek pişirin. Kremasi için süt, yumurta, un ve tozşekeri çırpın. Ocağa oturtup, muhallebi kıvamı alana kadar
pişirin. Margarin ve vanilya ekleyin. Fırından aldığınız kekleri kalıplarından çıkarın. Keklerin üst kısımlarından enlemesine ikiye kesin. Alttaki kısıma hazırladığınız kremayi sürün. Kestiğiniz kek parçalarını ise ikiye bölün. Her iki parçayı, krema sürülmüs kekin üzerine kelebek kanatlarına benzer şekilde yerleştirin. Krem şanti ile süsleyip servis yapın.

0 Responses to "Kelebek Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...