Gecen hafta yapmistim bu bol bol meyvali pastayi... Icinde neler yok ki, cilek, bogurtlen, yaban mersini... Fotografi cektikten sonra muzda ilave ettim... Tam bir meyva soleni gibiydi...
Kek malzemesi: ( 20 cm lik)
6 yumurta ( sarisi beyazi ayrilmis)
1 cup un
1 cup seker
1 pk. vanilya
Krema icin:
3 pk. sut kremasi
3 pk krema sertlestirici
3 pk. vanilya sekeri
Cesitli meyvalar
Uzerine :
Hindistan cevizi ve parca cikolata
Yapilisi:
Beyazlarini ve sarilarini ayirdigimiz yumurtalarin beyazlarini mikserle cirptim, kopukler olusmaya basladiktan sonra sekerin yarisini yavas yavas ilave ettim ve yaklasik 10 dk. kadar sert kopukler olusuncaya dek cirpttim...
Geri kalan sekeri yumurta sarilarina katarak iyice krema kivamina gelene dek sarilari da cirpttim...
Ardindan yumurta beyazini sarilarin oldugu kaba bosalttim ve biraz karistirdim... Renkleri hafif karisinca 3 parti halinde eledigim unu ve vanilyayi kattim ve spatula ile alttan uste dogru, kopuklere zarar vermeden karistirdim...
20 cm lik kek kalibina aluminyum folyo kapladiktan sonra karisimi doktum ve 170 derecede tam 45 dk. pisirdim...
Butun yaptigim kremali pastalarda ayni kek tarifini kullaniyorum. Pastanin buyuklugune gore olculeri degistiriyorum. Eger kakaolu olacaksa ya cok az sut ilavesi ile kakao katiyorum, ya da un miktarini biraz azaltip yerine kakao katiyorum...
Krema icinde sut kremasini once vanilya sekeri ile biraz cirpiyorum. Daha sonra sertlestiriciyi ilave ediyorum. Icerisine de pudra sekeri degil de vanilya sekeri katiyorum. Canim arkadasim Muhterem`den ogrenmistim, krema boylelikle hem daha sert oluyor, hemde pudra sekeri olmadigi icin cok hafif oluyor... Deneyin mutlaka...
Katlarin uzerini sutle islattiktan sonra kremayi surdum ve kremanin uzerine meyvalari gelisiguzel yaydiktan sonra biraz daha krema surdum...
En ustune de bolca hindistan cevizi, kenarlara da parca cikolata...
Butun arkadaslara guzel pazarlar...
Sevgiyle kalin...
0 Responses to "Karisik Meyvali Pasta..."
Yorum Gönder