KADAYIFLI MUHALLEBİ

Author: LUGAS // Category:

Tabiki tatlısız olmaz sıcak yaz günlerinde soğuk soğuk yenilen tatlılar makbüldür.
MALZEMELER
*1 kg süt
*3 kahve fincanı şeker

*1 kahve fincanı un
*1 kahve fincanı mısır nişastası
*1 paket vanilya
*1 paket krem şanti 1 bardak sütle çırpılmış
*250 gr hazır paket kadayıf
*1 su bardağı ceviz
*1/2 su bardağı toz şeker
*1 kaşık teryağ-1 kaşık çiçek yağ
YAPILIŞI
süt,şeker,un,mısır nişastası,vanilyayı karıştırarak muhallebi pişirilir soğutulur önceden çırpılmış krem şanti ile karıştırılır
Kadayıflar elle kırılır genişçe bir tavada 1 kaşık tereyağ ve çiçek yağ ile rengi dönene kadar kavrulur ceviz ilave edilir kavurma işlemine devam edilir şekeri koyup birkere karıştırılır ateşten alınır hazırlanan kadayıfın yarısı borcama yayılır üzerine muhallebi dökülür 1 gece buzdolabında soğutulur servis esnasında kalan kadayıflar üzerine yayılır afiyetle yenir.

0 Responses to "KADAYIFLI MUHALLEBİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...