KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Author: LUGAS // Category:

Evet sevgili arkadaşlarım yeni bir hafta var önümüzde herkesin bu haftayı mutlu ve güzel bir şekilde değerlendirmesi dileğiyle tarifime başlıyorum .Yeni bir haftada yeni tariflerle karşınızdayım....Taze taze yaptığım kabak çiçeği dolmasını paylaşayım dedim...
Bu kabak çiçekleri bahçemizdeki komşumuzla topladığımız kabak çiçeği; bunun püf noktası sabah güneş görmeden kabak çiçeği açtığında toplanması:)

piştikden sonraki hali..

pişmeden önceki hali:)
MALZEMELER:
20-25 tane kabak çiçeği
2 adet soğan
1su bardağı pirinç yada bulgur
200 gr kıyma
baharat
tuz
ÜZERİ İÇİN:
sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt arzuya göre:)
YAPILIŞI:
Kabak çiçekleri yıkanıp içlerindeki parçalar tabanını delmeyecek şekilde kopartılır. Soğan incecik doğranır. Soğan zeytinyağında kavrulur. Üzerine yıkanıp suyu süzdürülmüş olan pirinçler ve baharatlar eklenir. Üzerini geçmeyecek şekilde su konulup pişirilir. Kabak çiçeklerinin içi doldurulup, yaprakları ile üstü kapatılır.Çiçekler dizilip, yarısına gelecek kadar su konulur. En son çiçeklerin üzerine zeytinyağı gezdirilip, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir..
:):):):)afiyet şeker olsun:))):)):))

0 Responses to "KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...