İtalyan Merengi

Author: LUGAS // Category:


Malzemeler
250 gr. şeker
250 gr. tereyağı
5 yumurta akı
1 paket vanilya
kuru üzüm
Hazırlanışı
Şekeri, bir kap içine ve üzümleri örtecek kadar su ile kaynamaya bırakınız. (Şekerin kıvamı şöyle anlaşılır. Soğuk su içine kaynatılan şeker 1 damla akıtıldığı zaman, lokum kıvamında suyun dibine çöküyorsa şekerin kıvamı olmuştur. Eğer su içinde dağılıyorsa, şekeri bir süre daha kaynatılması gerekir.)
Şeker kıvamına gelince diğer bir kap içinde 5 yumurta aklarını katı bir hale gelinceye kadar çarpınız.
Vanilya ilâve ediniz. Beyazlatılmış aklar içine şekeri yavaş yavaş karıştırarak ilâve ediniz. Soğumaya bırakınız.
Aka şekeri ilâve ettikten sonra devamlı karıştırınız.
Tereyağını bir kasede tahta kaşık ile karıştırarak beyazlatınız.
Sonra, şekerli akları azar azar ilâve ederek karıştırınız.

NOT: Yağlı krem, büyük pastaların her çeşidi için kullanılır. İçine, çikolata, su buharında eriterek veya kakao katmak badem, yeşil fındık rendeleri katmak suretiyle kullanılır.

0 Responses to "İtalyan Merengi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...