Malzememiz:
3 su bardağı un
1 paket instant maya
1 su bardağından bir parmak fazla ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay bardağı susam
yarım çay bardağı pekmez
yarım çay bardağı su
Yapılışı: Unumuzu yoğurma kabına alalım.Ortasını havuz gibi açıp mayayı , şekeri,suyu ve tuzu ilave edip yoğuralım.Hamurumuzu mayalanasıya kadar dinlendirelim.Hamurumuzu 22 bezeye ayıralım.Elimizde iki bezeyide uzatıp birbirine dolayalım ve simit şekli verelim.Susamlarımızı bir teflon tavaya alıp kavuralım.Pekmez ve suyumuzu da bir kapta karıştıralım.Simitlerimizi önce pekmeze sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırına verip kızarana kadar pişirelim.
Eğer isterseniz hamurumuzu ekmek makinasında da hazırlayabiliriz.Bütün malzemeler akşamdan makinaya konulup sabah mayalı hamurumuz hazır olacak şekilde ayarlanırsa sabahleyin sadece simit şeklini vermek kalır.Nasıl arzu ederseniz.
Afiyet olsunn .
Pişmeden önce ki hali
3 su bardağı un
1 paket instant maya
1 su bardağından bir parmak fazla ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay bardağı susam
yarım çay bardağı pekmez
yarım çay bardağı su
Yapılışı: Unumuzu yoğurma kabına alalım.Ortasını havuz gibi açıp mayayı , şekeri,suyu ve tuzu ilave edip yoğuralım.Hamurumuzu mayalanasıya kadar dinlendirelim.Hamurumuzu 22 bezeye ayıralım.Elimizde iki bezeyide uzatıp birbirine dolayalım ve simit şekli verelim.Susamlarımızı bir teflon tavaya alıp kavuralım.Pekmez ve suyumuzu da bir kapta karıştıralım.Simitlerimizi önce pekmeze sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırına verip kızarana kadar pişirelim.
Eğer isterseniz hamurumuzu ekmek makinasında da hazırlayabiliriz.Bütün malzemeler akşamdan makinaya konulup sabah mayalı hamurumuz hazır olacak şekilde ayarlanırsa sabahleyin sadece simit şeklini vermek kalır.Nasıl arzu ederseniz.
Afiyet olsunn .
Pişmeden önce ki hali
0 Responses to "İSTANBUL SİMİDİ"
Yorum Gönder