Ben gül böreğini çok severim hele hele bide ıspanaklı oldumu değmeyin keyfime birde soğuk olmayacak fırından çıkınca ilk sıcağı geçecek ben de yiycem. efendim duyamadım sizdemi seviyorsunuz? e madem seviyorsunuz baştan söyleyinsene bende lafı uzatmadan tarifi vereyim:))
MALZEMELER
4/5 adet yufka
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine)
İÇ MALZEMESİ
Yarım kg ıspanağın yalnızca yaprakları
1 adet küçük kuru soğan
pul biber,kara biber ve tuz
1/2 yemek kaşığı sıvı yağ (ıspanakları kavurmak için)
1 tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI
önce iç malzemesini hazırlıyoruz.
ayıklanıp yıkanmış ıspanakları ince ince doğruyoruz.sıvı yağı bir tencereye alıp kızdırıyoruz ve minik minik doğranmış soğanları ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurup salçayı ekliyoruz.Ispanakları,baharatları ve tuzu ilave edip orta derece ateşte ıspanaklar solana kadar biraz kavuruyoruz.Yufkaları tam ortasından bıçakla önce boyuna sonra enine olmak 4'e kesiyoruz.(Sigara böreğindeki gibi)kesmiş olduğumuz yufkaları tek tek alıp her tarafına Yoğurt,sıvı yağ ve yumurta karışımını sürüyoruz kavuduğumuz ıspanaktan yufkanın geniş tarafına koyup rulo yapıyoruz ve bir ucundan tutup içe doğru daire şeklinde kıvırıyoruz sona gelen uç kısmı alta verip yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz bu işlemi diğer yufkları bitirene kadar tekrarlıyoruz.dilerseniz üzerlerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz de benim gibi yufkalara sürdüğümüz karışımdan 2 yemek kaşığı yumurta sarısına ekleyip böreklerin üzerine sürün nasıl arzu ederseniz.
istediğiniz iç hacı kullanabilirsiniz ama bence en güzeli kıymalı ve ıspanaklı artık siz nasıl seviyorsanız öle yapıverin kolay gelsinnn.
Afiyet bal, şeker olsun. löp löp et olsun. hee birde pıt pıt yağ olsun:)
tamam tamam sustum kızmayın:))
0 Responses to "Ispanaklı Gül böreği"
Yorum Gönder