Malzemeler
3 adet uzun patlıcan
3 adet uzun patlıcan
1 orta boy soğan
300gr dana eti
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
3 diş sarımsak
Baharatlar
Hazırlanışı
Patlıcanları 20-25 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurulayın. İnce şeritler halinde keserek kızartın. Çok pişirmemeye dikkat edin.
Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri kavurun(yağsız). Etler kendi suyunu çektikten sonra soğanı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Biberlerin 2 tanesini domatesin ise 1 tanesini sarımsak, salça, baharat (pulbiber, karabiber, kekik), tuzu, 1 su bardağı sıcak suyuekleyerek pişirin. Sonra bir kaseye 2 ya da 3 tane kızartılmış patlıcanları artı şeklinde koyun. Orta kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyarak patlıcanları sarın, üzerine domates ve biber koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun. Sardığınız patlıcanları tencerede ocakta ya da tepsi ile fırında pişirebilirsiniz. Tencereye ya da tepsiye dizdiğiniz sarılmış patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin. Afiyet olsun..
Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri kavurun(yağsız). Etler kendi suyunu çektikten sonra soğanı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Biberlerin 2 tanesini domatesin ise 1 tanesini sarımsak, salça, baharat (pulbiber, karabiber, kekik), tuzu, 1 su bardağı sıcak suyuekleyerek pişirin. Sonra bir kaseye 2 ya da 3 tane kızartılmış patlıcanları artı şeklinde koyun. Orta kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyarak patlıcanları sarın, üzerine domates ve biber koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun. Sardığınız patlıcanları tencerede ocakta ya da tepsi ile fırında pişirebilirsiniz. Tencereye ya da tepsiye dizdiğiniz sarılmış patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin. Afiyet olsun..
Not: Tarifin uygulanışı aşağıda gösterilmiştir.
0 Responses to "İslim Kebabı"
Yorum Gönder