Hollanda da çok bilinen ve benim çok sevdigim bir tarif, 'Appelflap'. Çat kapi gelen misafirlerinize hemen yapabileceginiz çok kolay bir tarif... Asil tarifte kuru üzüm kullanilir ceviz yerine ama ben böylesini daha çok seviyorum..
Malzemeler:
Yapilisi:
Elmalarin kabuklarini soyup küp küp dogruyoruz. Üzerine seker, tarçin ve ceviz ilave ediyoruz.
Hamurlarin bir ucuna yerlestirip kapatiyoruz (yukaridaki fotografta gördügünüz gibi). Üzerine yumurtanin sarisini sürüp biraz seker serpiyoruz. 200 derecelik firinda üzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.
Malzemeler:
- 3/4 adet orta boy elma
- 2 ç.k. tarçin (ben bol tarçinli seviyorum ama siz isteye göre azaltabilirsiniz)
- 2 t.k. seker (kullandiginiz elma cinsine göre ayarlayabilirsiniz)
- 1 avuç ceviz (çekilmis olacak)
- 10 adet küçük milföy hamuru
- 1 yumurta sarisi
Yapilisi:
Elmalarin kabuklarini soyup küp küp dogruyoruz. Üzerine seker, tarçin ve ceviz ilave ediyoruz.
Hamurlarin bir ucuna yerlestirip kapatiyoruz (yukaridaki fotografta gördügünüz gibi). Üzerine yumurtanin sarisini sürüp biraz seker serpiyoruz. 200 derecelik firinda üzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.
0 Responses to "'Appelflap'"
Yorum Gönder