Bu aralar haşhaşa ve hindistan cevizine takmış durumdayım.Yaptığım pastalar ya haşhaşlı oluyor ya da hindistan cevizli ;
1 su bardağı pudra şekeri
bugün EMİNE BEDERDEN hem görüntüsüyle güzel hemde tadıyla lezzetli bir tarifle karşınızdayım!!!
MALZEMELER:
250 gr margarin( pasta için kullanılanları tercih ederseniz iyi bir sonuç alcağınıza eminim)
½ çaybardağı sıvıyağ1 su bardağı pudra şekeri
4.5 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı haşhaş
YAPILIŞI:
Margarin hafiften eritilir .İçine sıvıyağ sonra pudra şekeri konur .Azar azar un eklenir . Son olarak haşhaş konur (kabartma tozu kullanımıyor).Hamur yoğurulup ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır , içi hafif oyulur.180 derecede fırına verilir .Soğuduktan sonra üzerine marmelatı konur ..
AFİYET OLSUN!!!:):)
0 Responses to "HAŞHAŞLI MARMELATLI KURABİYE"
Yorum Gönder