-HAŞHAŞLI ÇÖREK-

Author: LUGAS // Category:















Uzun süredir dolabımda bulunan fakat nasıl yapılacağını bilmediğim haşhaş ezmesini kullandım.Kayseri de bulunması biraz zor ben Eskişehirden almıştım..Yaptım tadına doyamadık..





MALZEMELER:





1 bardak süt





1 çay bardağı sıvıyağ





2 yumurta( 1 sarısı yüzüne)





1 yemek kaşığı şeker





1 yemek kaşığı tuz





1 yemek kaşığı sirke





1 maya





aldığı kadar un





İÇİ İÇİN:





yarım çay bardağı sıvıyağ





yarım paket margarin





içine haşhaş...





YAPILIŞI:





Malzemeleri katıp yumuşak bir hamur yoğururuz. hamuru 3 eşit parçaya ayırıp sırayla açıyoruz. Açılan yufkamızın içine harcımızı sürüp rulo şeklinde katlıyoruz. Sonra bıçakla kesip kestiğimiz parçayaı çevirip üzerine hafif bastırıp biraz mayalanınca 200 derecede fırına veriyoruz..





afiyett olsun!!





0 Responses to "-HAŞHAŞLI ÇÖREK-"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...