ÖNEMLİ NOT (28.09.2008) 25 .09.2008 tarihinde yayınladığım türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden hanım göbeği tatlısını pek çok internet sitesi ve blog sayfalarında inceledikten sonra sevgili SOFRA ÖZLEMİhttp://sofraozlemi.blogspot.com/2008/09/hanim-gbei-tatlisi.html arkadaşımızdan tarifini alarak hazırlamıştım,fakat tarifi yazarken önemli bir ayrıntıyı atladığımı yorumlarımı okurken farkettim tarifin asıl sahibinin uyarısı üzerine http://kibeleninmutfagi.blogspot.com/2008/09/hanm-gbei-tatls.html hatamı düzeltiyor ve arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum.
125 gr margarin
1,5 su bardağı su
2 su bardağı un
3 adet yumurta
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı şeker
öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım,tencereye suyu ve margarini koyup kısık ateşte eritelim su kaynamadan unu ilave edip sürekli karıştırarak helva kıvamında pişirelim,soğumaya bırakalım soğuyan karışıma mikser yardımıyla yumurtaları tek tek yedirelim hamurumuz hazır ,genişçe bir tavaya sıvıyağımızı koyalım yağ soğuk iken hamurumuzdan küçük parçalar koparıp şekillendirelim elimizi hafifçe yağlarsak daha kolay olur soğuk yağın içine yerleştirelim yağ mutlaka soğuk olmalı orta ateşte arada tavayı sallayarak nar gibi kızartalım yağdan aldığımız tatlıyı soğuk şerbete atalım şerbetini çekince servis edebiliriz. Aynı hamurla ve yöntemle tulumba tatlısı ve dilber dudağı da hazırlanabilir kızartılmasına rağmen çok hafif bir tatlı olduğunu söyleyebilirim.
1,5 su bardağı su
2 su bardağı un
3 adet yumurta
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı şeker
öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım,tencereye suyu ve margarini koyup kısık ateşte eritelim su kaynamadan unu ilave edip sürekli karıştırarak helva kıvamında pişirelim,soğumaya bırakalım soğuyan karışıma mikser yardımıyla yumurtaları tek tek yedirelim hamurumuz hazır ,genişçe bir tavaya sıvıyağımızı koyalım yağ soğuk iken hamurumuzdan küçük parçalar koparıp şekillendirelim elimizi hafifçe yağlarsak daha kolay olur soğuk yağın içine yerleştirelim yağ mutlaka soğuk olmalı orta ateşte arada tavayı sallayarak nar gibi kızartalım yağdan aldığımız tatlıyı soğuk şerbete atalım şerbetini çekince servis edebiliriz. Aynı hamurla ve yöntemle tulumba tatlısı ve dilber dudağı da hazırlanabilir kızartılmasına rağmen çok hafif bir tatlı olduğunu söyleyebilirim.
0 Responses to "HANIM GÖBEĞİ"
Yorum Gönder