Fıstıklı Burma

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase yoğurt
1 Paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
1 paket sana yağı
Yeterince antep fıstığı

Hazırlanışı
Yumurta, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilin. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tek tek içine dövülmüş fıstık serpin ve oklava yardımıyla sarılarak yufkaları 4/1 boyutuna kadar sıkıştırılarak burun. Tepsiye dizilerek üzerine 1 paket eritilmiş sana yağını gezdirin ve fırında pişirmeye bırakın.
Şerbeti için; 4.5 su bardağı su, 4 bardak şeker ve 3 – 4 damla limon suyu birlikte kaynatılarak üzerine gezdirilir.

0 Responses to "Fıstıklı Burma"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...