Aslında bizim evde şeker hamurlu pastalardan önce kremalı pastalar ön sırada yer alıyor... Ama görsel açıdan ben hep Şeker hamurlu pastaları seviyorum...
İçerik olarak bu defa Franbuaz kullandım...
Malzemeler-Pandispanya
4 oda ısısında yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 k.tozu
1 Vanilya
2 çorba kaşığı kakao
İçerik olarak bu defa Franbuaz kullandım...
Malzemeler-Pandispanya
4 oda ısısında yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 k.tozu
1 Vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Malzemeler- İç dolgu
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
franbuaz
prinç patlağı
Damla çikolata, Fıstık
Üzeri için
Fıstık parçaları
Banmari usülü ertilmiş çikolata.
Yapım aşaması
Yumurtan sarısı ve akını ayıralım (sarısı akına karışmaması lazım yoksa köpürmez..) Akları önce düşük ayarda sonra hızlı ayarda köpürene dek çırpalım... Şeker ve vanilyayı ilave edelim ve macun kıvamına gelene dek çırpalım.. Ayırmış olduğumuz yumurtanın sarılarını çırpalım ve karışıma ekleyelim. düşük ayarda çırpalımkikarılşıma iyice karışsın... Un, kakao ve k.tozunu eleyelim ve karışıma ekleyelim... Akların sönmemesi için yavaş yavaş karıştıralım . 22 cm kelepçeli kalıbı yağlayalım ve karışımı içine döküp 175 derecelik fırına verelim... Pansdispanya piştikten sonra fırından alalım ve ızgara teline ters şekilde koyalım ki üst kısmı çökmesin....
Traşlanması gerekiyorsa pandispanyamızın üst kısmını traşlıyoruz... Pandispanyayı üçe böldüm ve her katını süt ile ıslattım....
İç malz. hazırladım ve ilk kata bir krema koydum ve damla çikolatası, fıstık ekledim. İkinci kat içinde kremayı koydum ve franbuazla pirinç patlağı ekledim... bir miktar süsleme için krema ayırdım Üzerini kalan kremamla kapladım gelişi güzel fıstıkları serptim... Yan kısımları için folyolu bi kaç kez katladım ve sert bir parça elde ettim... Bir elimde folyoyu tuttum diger elimlede fıstıkları serptim.. İlk olarak yukarıdan başladım aşağı kısıma doğru... Benmari usulü erittiğim çikolata ile isteğimize göre süslüyoruz... Süslemek için ayırdığımız kremayı krema sıkacagıyla istege göre süslüyoruz... Tarif bizdenn... Süslemesi hayalinize kalmış..
Afiyet Olsun Efendim...
1,5 su bardağı soğuk süt
franbuaz
prinç patlağı
Damla çikolata, Fıstık
Üzeri için
Fıstık parçaları
Banmari usülü ertilmiş çikolata.
Yumurtan sarısı ve akını ayıralım (sarısı akına karışmaması lazım yoksa köpürmez..) Akları önce düşük ayarda sonra hızlı ayarda köpürene dek çırpalım... Şeker ve vanilyayı ilave edelim ve macun kıvamına gelene dek çırpalım.. Ayırmış olduğumuz yumurtanın sarılarını çırpalım ve karışıma ekleyelim. düşük ayarda çırpalımkikarılşıma iyice karışsın... Un, kakao ve k.tozunu eleyelim ve karışıma ekleyelim... Akların sönmemesi için yavaş yavaş karıştıralım . 22 cm kelepçeli kalıbı yağlayalım ve karışımı içine döküp 175 derecelik fırına verelim... Pansdispanya piştikten sonra fırından alalım ve ızgara teline ters şekilde koyalım ki üst kısmı çökmesin....
Traşlanması gerekiyorsa pandispanyamızın üst kısmını traşlıyoruz... Pandispanyayı üçe böldüm ve her katını süt ile ıslattım....
İç malz. hazırladım ve ilk kata bir krema koydum ve damla çikolatası, fıstık ekledim. İkinci kat içinde kremayı koydum ve franbuazla pirinç patlağı ekledim... bir miktar süsleme için krema ayırdım Üzerini kalan kremamla kapladım gelişi güzel fıstıkları serptim... Yan kısımları için folyolu bi kaç kez katladım ve sert bir parça elde ettim... Bir elimde folyoyu tuttum diger elimlede fıstıkları serptim.. İlk olarak yukarıdan başladım aşağı kısıma doğru... Benmari usulü erittiğim çikolata ile isteğimize göre süslüyoruz... Süslemek için ayırdığımız kremayı krema sıkacagıyla istege göre süslüyoruz... Tarif bizdenn... Süslemesi hayalinize kalmış..
Afiyet Olsun Efendim...
0 Responses to "Fıstığın Rüyası"
Yorum Gönder