Fırında Sebze Yemeği-Fırında Peynirli Patates-Ispanak Boranisi-Kabak Köftesi
Author: LUGAS // Category: Zeytinyağlılar - Sebze Yemekleri
Fırında Sebze Yemeği
3 Patlıcan
5-6 Patates
5 Domates
3 Soğan
1 Yemek kaşığı salça
1 Su bardağı su
1 Çay kaşığı şeker
Maydanoz, sıvı yağ
Karabiber, tuz
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin ve limonlu tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın. Sıvı yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağlarını çektirin. Yuvarlak kestiğiniz patatesleri kızartın. Soğanları piyazlık kesin, biraz sıvı yağında kavurun. Rendelediğiniz domatesleri, ince kestiğiniz maydanozları ekleyip kavurun. Salçayı koyup biraz çevirin. Karabiberi, tuzu, şekeri, 1 su bardağı suyu ilave edip 1-2 taşım pişirin. Suyunu süzün ve bir kenarda bekletin. Patatesleri küçük bir tepsiye dizin. Üzerine soğanlı harcı yayın. Üzerine patlıcanları dizip, süzdüğünüz salçalı suyu üstüne dökün. Domates ve biber dilimleriyle süsleyip, fırında pişirin.
Fırında Peynirli Patates
Dilediğiniz kadar küçük boy patatesleri soyup yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Ufalanmış 1 tablet et suyu, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, biraz sıvı yağla birlikte patatesleri karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serip, üzerine patatesleri dizin. Fırında patatesler yumuşayana dek pişirin. İnce kesilmiş taze soğanı, taze sarımsağı, dereotunu, maydanozu ve beyaz peyniri karıştırın. Patateslerin üzerlerine peynirli karışımdan koyup, fırında peynirler eriyene dek pişirin.
Ispanak Boranisi
1kg. Ispanak
2 Yemek kaşığı un
5-6 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı margarin
Yoğurt, sarımsak
Pul biber, tuz
Yapılışı: İri kesilmiş ıspanağı haşlayıp sıkın. 5-6 Yemek kaşığı sıvı yağda unu sarartın. Ispanağı, tuzu ekleyip karıştırın. Ispanağın haşlama suyundan çok az koyup, biraz daha kavurun. Yapışkan bir kıvamda olsun. Ilındıktan sonra içine sarımsaklı yoğurt karıştırın. Üzerine margarinde yakılmış pulbiberi gezdirin.
Kabak Köftesi
3 Patlıcan
5-6 Patates
5 Domates
3 Soğan
1 Yemek kaşığı salça
1 Su bardağı su
1 Çay kaşığı şeker
Maydanoz, sıvı yağ
Karabiber, tuz
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin ve limonlu tuzlu suda bir süre bekletip yıkayın. Sıvı yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağlarını çektirin. Yuvarlak kestiğiniz patatesleri kızartın. Soğanları piyazlık kesin, biraz sıvı yağında kavurun. Rendelediğiniz domatesleri, ince kestiğiniz maydanozları ekleyip kavurun. Salçayı koyup biraz çevirin. Karabiberi, tuzu, şekeri, 1 su bardağı suyu ilave edip 1-2 taşım pişirin. Suyunu süzün ve bir kenarda bekletin. Patatesleri küçük bir tepsiye dizin. Üzerine soğanlı harcı yayın. Üzerine patlıcanları dizip, süzdüğünüz salçalı suyu üstüne dökün. Domates ve biber dilimleriyle süsleyip, fırında pişirin.
Fırında Peynirli Patates
Dilediğiniz kadar küçük boy patatesleri soyup yıkayın ve ortadan ikiye kesin. Ufalanmış 1 tablet et suyu, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, biraz sıvı yağla birlikte patatesleri karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serip, üzerine patatesleri dizin. Fırında patatesler yumuşayana dek pişirin. İnce kesilmiş taze soğanı, taze sarımsağı, dereotunu, maydanozu ve beyaz peyniri karıştırın. Patateslerin üzerlerine peynirli karışımdan koyup, fırında peynirler eriyene dek pişirin.
Ispanak Boranisi
1kg. Ispanak
2 Yemek kaşığı un
5-6 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı margarin
Yoğurt, sarımsak
Pul biber, tuz
Yapılışı: İri kesilmiş ıspanağı haşlayıp sıkın. 5-6 Yemek kaşığı sıvı yağda unu sarartın. Ispanağı, tuzu ekleyip karıştırın. Ispanağın haşlama suyundan çok az koyup, biraz daha kavurun. Yapışkan bir kıvamda olsun. Ilındıktan sonra içine sarımsaklı yoğurt karıştırın. Üzerine margarinde yakılmış pulbiberi gezdirin.
Kabak Köftesi
2 Büyük boy kabak rendelenmiş
Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
2 Kahve fincanı maden suyu
5 Taze soğan ince kesilmiş
1 Kabartma tozu
2 Yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Adığı kadar un
Galeta unu, sıvı yağ
Yapılışı: 2 Yemek kaşığı margarini eritin. 3 Yemek kaşığı dolusu unu margarinde sararana değin kavurun. Ocaktan aldıktan sonra içine kabağı, pirinci, maden suyunu, taze soğanı karıştırın. Kabartma tozunu, karabiberi, tuzu, aldığı kadar unu ilave edip koyu kek kıvamında bir karışım elde edin. Kabaklı karışımdan birer yemek kaşığı alın ve galeta ununa bulayın. Kabak köftelerini sıvı yağda kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.
Yarım su bardağı haşlanmış pirinç
2 Kahve fincanı maden suyu
5 Taze soğan ince kesilmiş
1 Kabartma tozu
2 Yemek kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Adığı kadar un
Galeta unu, sıvı yağ
Yapılışı: 2 Yemek kaşığı margarini eritin. 3 Yemek kaşığı dolusu unu margarinde sararana değin kavurun. Ocaktan aldıktan sonra içine kabağı, pirinci, maden suyunu, taze soğanı karıştırın. Kabartma tozunu, karabiberi, tuzu, aldığı kadar unu ilave edip koyu kek kıvamında bir karışım elde edin. Kabaklı karışımdan birer yemek kaşığı alın ve galeta ununa bulayın. Kabak köftelerini sıvı yağda kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.
0 Responses to "Fırında Sebze Yemeği-Fırında Peynirli Patates-Ispanak Boranisi-Kabak Köftesi"
Yorum Gönder