Kabağın en sevdiğim hali..
Fırında ve az miktarda zeytinyağ ile pişirildiğinden çok da sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yapılışı da son derece kolay.
Malzemeler:
- 4 adet orta boy kabak
- 1 adet soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2-3 adet biber
- 3-4 domates
- bol taze nane
- kırmızı pul biber, tuz, kuru nane (ben naneyi çok sevdiğimden biraz abartıyorum)
- zeytinyağ
Yapılışı:
- Kabakları soyup, halka halka doğradım
- Ardından üzerine yine halka şeklinde soğan, sarımsak ve biberleri doğradım.
- Üzerine tuz, istediğim baharatları ve zeytinyağını ilave edip, karıştırdım.
- Domateslerin bir kısmını çok küçük doğrayarak ilave ettim. Hafifçe karıştırdım
- Son domatesi dilimleyip, üzerine sıraladım.
- Bir çay bardağı kadar su ilave edip, 170 C'de ki fırına attım.
- Piştikten hemen sonra üzerine bolca taze nane koydum.
0 Responses to "fırında kabak"
Yorum Gönder