fırında kabak

Author: LUGAS // Category:
Kabağın en sevdiğim hali..
Fırında ve az miktarda zeytinyağ ile pişirildiğinden çok da sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yapılışı da son derece kolay.

Malzemeler:

  • 4 adet orta boy kabak
  • 1 adet soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2-3 adet biber
  • 3-4 domates
  • bol taze nane
  • kırmızı pul biber, tuz, kuru nane (ben naneyi çok sevdiğimden biraz abartıyorum)
  • zeytinyağ

Yapılışı:

  • Kabakları soyup, halka halka doğradım
  • Ardından üzerine yine halka şeklinde soğan, sarımsak ve biberleri doğradım.
  • Üzerine tuz, istediğim baharatları ve zeytinyağını ilave edip, karıştırdım.
  • Domateslerin bir kısmını çok küçük doğrayarak ilave ettim. Hafifçe karıştırdım
  • Son domatesi dilimleyip, üzerine sıraladım.
  • Bir çay bardağı kadar su ilave edip, 170 C'de ki fırına attım.
  • Piştikten hemen sonra üzerine bolca taze nane koydum.

Yanında bulgur pilavı ve yoğurt ile çok hafif ve sağlıklı bir menü ortaya çıkıyor.

0 Responses to "fırında kabak"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...