MALZEMELER
6 kişilik
* 5 çorba kaşığı pirinç
*10 su bardağı
*1 su bardağı süt
* Bir tutam tuz
*1 su bardağı tozşeker
*1/4 su bardağı nişasta
*3 adet yumurta şarısı
HAZIRLANIŞI
Pirinci bol suyla 3-4 kez yıkayıp, suyunu sözün. Üzerini örtecek kadar ılık su ilave edin ve 1 saat dinlendirin. İçine bir tutam tuz katılmış 10 su bardağı sütü kaynatın. Daha sonra suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip ağır ateşte ara sıra karıştırarak 30 dakika pişirin. Sonra şekeri ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Nişastayı kalan 1 su bardağı süt ile iyice ezin ve kaynamakta olan süte azar azar yedirerek ekleyin. Karışım koyulaşıncaya dek pişirin. Ilıtılmak üzere ateşten alın. Yumurta sarıların; bir küçük kapta çırpın. Ilınmış sütlaçtan birkaç kaşık alarak yumurtaya yedirin. Sonra bu yumurtalı karışımı sütlaca ilave edin. Güveç fırın kaplarına sütlacı koyup, kızgın frında üzerini kızartın. Soğuyunca servis yapın.
0 Responses to "Fırın Sütlaç"
Yorum Gönder