Frenk Uzumlu Pasta...

Author: LUGAS // Category: ,

En son Ikea`nin cafesine ugradigimiz zaman kahvenin yanina birer dilim pasta almistik. Benimki bol cilekli ve bol kremaliydi. Pastanin tadi damagimda kaldi ve ertesi gun hemen bu pastayi yaptim.
Frenk uzumleri 15 gundur dolapta bekliyordu. Recelini yapsam nasil olur? Pastada kullansam yakisir mi? gibi sorularimda bitmis, uzumler bozulmaktan kurtarilmis oldu...
Yalniz sunu itiraf edeyim, cilek bu pastaya daha cok yakisacakti...Krema tam olarak Ikea`nin pastasina benzemedi ama daha hafif ve oldukca lezzetliydi...
Pandispanya Malzemesi :
4 yumurta
5 kahve fincani seker
6 kahve fincani un
2 kahve fincani sut
1 paket kabartma tozu ve
1 paket vanilya
Once yumurtalari ve sekeri iyice cirptim, ardindan unu ve kabartma tozunu ekledim, en son
olarak sutu ilave edip karistirdim. 170 derece isida 30 dk. pisirdim.
Krema Malzemesi:
250 gr mascarpone
350 gr quark
200 gr krema
1 pk. krema sertlestirici
100 gr toz seker
5 yaprak jelatin
1 pk. vanilya
Uzeri icin:
Arzu edilen bir meyva
Tart jolesi
1 cay bardagi su ile jelatinleri kisik ateste erittim ve ilimaya biraktim. mascarpone, quark, vanilya ve toz sekeri mikserle krema kivamina gelene dek cirptim. Ardindan jelatini ekledim... 1 pk. kremayi da sertlestirici ile cirptiktan sonra kremali karisima ilave ettim.
Once sogumus pasta tabanini kek halkasina kattim ki krema sivi oldugu icin akmasin. Sonra kremayi pastanin uzerine doktum. Frenk uzumleriyle de pastanin uzerini kapladim. Tart jolesinini hazirladiktan sonra son kat olarak pastayi kapladim ve dolapta bir gece beklettim. Ben keki islatmadan kullandim, arzu edenler hafif islatabilirler de...


0 Responses to "Frenk Uzumlu Pasta..."

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...