frambuazlı kalp pasta

Author: LUGAS // Category:
  • 3 yumurta
  • 1 su b.toz şeker
  • 1 p.vanilya
  • 1 p.kabartma tozu
  • 1.5 su b.un
  • yarım çay b.su

Kreması için:

  • 2.5 su b.süt
  • 2 çorba k.un
  • 1 çorba k.nişasta
  • 1 su b.toz şeker
  • 1 p.vanilya

Krem şantisi için:

  • 1.5 su b.süt
  • 1 paket çilekli şanti
  • frambuaz
  • renkli kalp şekerler

Frambuazlı Kalp Pasta Tarifi

Keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın üzerine toz şekeri ekleyerek mikserle köpürene kadar çırpın. Daha sonra üzerine 1,5 su b. unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Yarım çay b. ılık suyu da ekleyerek mikserle çırpın. Hazırladığınız kek harcını altı yağlı kağıtla kapatılmış kalpli çembere dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecede pişirin.

Diğer tarafta kreması için süt, nişasta, un, vanilya ve toz şekeri tencereye alıp çırparak pişirin.

Kek pişip ilk sıcaklığı çıkınca yağlı kağıdı ve çemberi çıkarın. Keki 3 kata ayırın. Düzgün olmasını sağlamak için 1. keki tekrar çembere alın. Üzerine kremanın bir kısmını sıvayın. Kalan kek ve kremayı da aynı şekilde üst üste dizin. Daha sonra çemberden ayırarak çilekli krem şanti ile sıvayın. Renkli şekerler ve frambuaz ile süsleyerek birkaç saat buzdolabında bekletin.

0 Responses to "frambuazlı kalp pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...