Fındık Kurabiye tarifi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
2 su bardağı un
125 gr. margarin
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay bardağı dövülmüş fındık
Üzeri için:
Yarım çay bardağı pudraşekeri
2 tatlı kaşığı kakao
Hazırlanışı
Bir kaba unu eleyip, ortasını havuz şeklinde açalım. Oda sıcaklığındaki margarini, nişastayı, pudraşekerini, vanilyayı ve dövülmüş fındığı ekleyip yoğuralım. Hamurdan küçük parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Pişen kurabiyeleri bir servis tabağına alalım. Bir kasede pudraşekeri ve kakaoyu karıştıralım. Karışımı kurabiyelerin üzerine eleyip, servis yapalım.
0 Responses to "Fındık Kurabiye tarifi"
Yorum Gönder