ev yapımı sürme çikolata
Author: LUGAS // Category:
- 200 gr fındık (yaklaşık 2 su bardağı)
- 80 gr bitter çikolata
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Fındıkları tek sıra halinde bir fırın tepsisine alın. 180 C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kahverengileşene kadar kavurun.
- Ilıyınca, fındıkları mutfak robotuna alın ve en güçlü ayarda yaklaşık 5 dakika kadar, fındıkların yağı ortaya çıkıp macun kıvamına gelene kadar çekin.
- Çikolatayı ocağın üzerinde su dolu bir tencerenin içine oturtacağınız ikinci bir kapta benmari usulü eritin.
- Mutfak robotuna sırasıyla; çikolata, pudra şekeri, vanilya, kakao ve sütü ekleyin.
- Bütün malzemeler iyice karıştığında sürülebilir çikolatanız kullanıma hazırdır.
- Dilerseniz, buzdolabında kapaklı bir kavanozda sürülebilir çikolatanızı bir aya kadar saklayabilirsiniz.
0 Responses to "ev yapımı sürme çikolata"
Yorum Gönder