ev yapımı sürme çikolata

Author: LUGAS // Category:

  • 200 gr fındık (yaklaşık 2 su bardağı)
  • 80 gr bitter çikolata
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya

  • Fındıkları tek sıra halinde bir fırın tepsisine alın. 180 C ısıtılmış fırında 15 dakika kadar kahverengileşene kadar kavurun.
  • Ilıyınca, fındıkları mutfak robotuna alın ve en güçlü ayarda yaklaşık 5 dakika kadar, fındıkların yağı ortaya çıkıp macun kıvamına gelene kadar çekin.
  • Çikolatayı ocağın üzerinde su dolu bir tencerenin içine oturtacağınız ikinci bir kapta benmari usulü eritin.
  • Mutfak robotuna sırasıyla; çikolata, pudra şekeri, vanilya, kakao ve sütü ekleyin.
  • Bütün malzemeler iyice karıştığında sürülebilir çikolatanız kullanıma hazırdır.
  • Dilerseniz, buzdolabında kapaklı bir kavanozda sürülebilir çikolatanızı bir aya kadar saklayabilirsiniz.

0 Responses to "ev yapımı sürme çikolata"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...