Malzemeler:
- 5 elma
- 1 t.k. tarçin
- 4 y.k. tozseker
- 1 ç.b. ceviz içi (robotta çekilmis)
Muhallebi için:
- 1 lt. süt
- 5 y.k. tozseker
- 2 y.k. nisasta
- 2 y.k. un
Yapilisi: Elmalarin kabuklarini soyup irice rendeleyin. Tavaya alip üzerine tozseker ilave edip kisik ateste yumusayincaya kadar pisirin. Içine tarçin ve ceviz ekleyip karistirin ve sogumasi için bi kenara kaldirin. Muhallebi için bütün malzemeleri bir tencereye alip orta ateste koyulasincaya kadar karistirarak pisirin. Kuplara elmali karisimdan 1 y.k. yerlestirin. Üzerine biraz muhallebi koyun. Malzemeler bitene kadar bi elmali karisimdan bi muhallebiden kat kat olana kadar paylastirin. En üste muhallebi gelecek sekilde yapin. Oda sicakligina gelince buzdolabina alarak sogutun.
NOT: Tarifi Hayattan Azicik arkadasima gönderiyor, kolayliklar diliyorum. Bu ayki 54 P.D.Ç.S.E için ev sahipligi yapiyor. Arkadasimizi yalniz birakmayalim...
0 Responses to "Elmali Muhallebi Kuplari"
Yorum Gönder