Uzun bir ara verdim biliyorum.Tarifler birikti teker teker kayıtlarını bekliyorlar ve ben bir türlü fırsat bulamadım.Sonunda yeter artık yaz bir tarif dedim ve başladım yazmaya.Bu arada farm ville diye bir oyuna taktım.Ardından da cafe world geldi.Sanırım bu oyunlar biraz hastalık yapıyor ama çok eğlenceli . :))
Klasik bir tarif ama vazgeçilmezlerimdendir.Çok severim elmalı pastayı.Üff şimdi olsada çayımın yanında yesem.Ne yazık ki bitti.Bu kadar gevezelik yeter yazayım artık tarifimi.
Malzemelerimiz:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 4 su bardağı un. (kulak memesi yumuşaklığında olacak)
İçi için:
4 tane elma
4 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç fındık yada ceviz içi (arzu ederseniz )
Üzerine serpmek için:
Pudra şekeri
Yapılışı:Yoğurdu,sıvıyağı,yumuşamış margarini ve kabartma tozunu iyice karıştırıp,alabildiği kadar un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.Üzerine nemli bir bez örtüp 45 dakika dinlendirelim.
Bu arada içimizi hazırlayalım.Elmaların kabuklarını soyup,rendeleyelim ve toz şekerle birlikte karıştırıp bir taşım kaynatalım.Ateşten alıp tarçın ve fındık yada cevizimizide ilave edip karıştıralım.
Dinlendirdiğimiz hamurdan,ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avucumuzun içi kadar açalım ve yarısına elma harcını koyup poğaça gibi kapatalım.Orta dereceli fırına sürelim.170 derece kadar.Üzerleri pembe renk alıncaya kadar pişirelim.Fırından çıkartıp soğumasına yakın üzerine elediğimiz pudra şekerini serpelim.Soğuk olarak servis yapalım..Afiyett olsunnnn...
Arzu ederseniz aynı hamurla elmalı tartta yapabilirsiniz.Hamurumuzun yarısını tepsinin tabanına bastırarak yayarız.Üzerine elmalı harçtan koyup üzerine kalan hamurumuzu isterseniz rendeleyerek isterseniz çubuk çubuk yapıp yerleştirebilirsiniz.Nazıl arzu ederseniz.Sonuçta lezzeti aynı oluyor.Afiyet olsunnnn.
0 Responses to "Elmalı Pasta"
Yorum Gönder