Dulce de Leche(tarifi 40 FırınEkmek sitesinden alınmıştır)

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler:

5 bardak süt, 1 litre

1 paket krema (heavy cream), (200 ml)

1 bardak şeker

½ tatlı kaşığı karbonat, 1 kaşık suda eritilmiş



1 orta boy kavanoz





Yapılışı:



Sütü, kremayı ve şekeri kalın altlı büyükçe çelik bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. Şekerin iyice erimesi için tel çırpıcı ile karıştırın.



Tencereyi nihale üstüne alıp eritilmiş karbonatı ilave edip çırpıcı ile hızla karıştırın. Bu esnada süt kabarıp köpüklenecektir. Çırprıcı ile 1-2 dakika karıştırdıktan sonra normale döner.



Tencereyi tekrar ocağa alıp en kısık ateş üzerinde 1-1,5 saat daha kaynamaya bırakın. Aralarda hafifçe karıştırıp kontrol edin. Yarım saat içinde süt karışımının rengi turuncuya doğru dönmeye başlayacaktır. Bundan sonra da yavaş yavaş tatlı bir karamel rengine dönüşüm başlar.



Bu süre sonunda karışımı tel çırpıcı ile hızlıca karıştırın. Ocaktan indirip ılımaya bırakın.



Ilıyınca telle 2-3 dakika çırpıp cam kavanoza alıp ağzını kapatın. Buzdolabında 2-3 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

0 Responses to "Dulce de Leche(tarifi 40 FırınEkmek sitesinden alınmıştır)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...