Dondurmalı Pasta tarifi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
-1 kg süt,
- 80 gr bitter çikolata,
- 1 paket vanilya,
- 1/2 su bardağı pudra şekeri,
- 3 kahve fincanı şeker,
- 3 kahve fincanı un,
- 3 adet yumurta,
- 1 paket margarin.
Hazırlanışı
Muhallebi:
1/2 paket yağ eritilir. İçine un koyup 5 dakika kavrulur. Daha sonra vanilya, şeker ve süt koyulur. Muhallebi halini alana kadar karıştırılarak pişirilir (fazla kuru olmayacak, kaşıktan akabilecek şekilde). Altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Sonra mikserde çırpılır. Bir kaba dökülüp 2 saat süreyle buzdolabında bekletilir.
Çikolata:
1/2 paket yağ bir tavada eritilir. Bitter çikolata içine koyulur. Altı kapatılır. Pudra şekeri koyulur.Yumurtaların beyaz ve sarıları ayrı ayrı çırpılıp içine koyulur. Sonra mikserde çırpılır. Bir kaba koyulup 2 saat süreyle buzdolabında bekletilir.
Kaselere her iki karışımdan da koyulup servis yapılır.
0 Responses to "Dondurmalı Pasta tarifi"
Yorum Gönder