Deniz Pastası

Author: LUGAS // Category: , ,
Deniz Pastası
24 cm yuvarlak kelepçeli kalıp;
PANDİSPANYA :
5 adet yumurta,
1 su bardağı (200 ml) şeker,
1 su bardağından (200 ml) bir parmak eksik süt,
1 su bardağından (200 ml) bir parmak eksik sıvı yağ,
Bir orta boy portakal kabuğu(ince rendelenmiş) ve suyu,
200 gr bitter kuvertur (benmaride eritilmiş),
4 yemek kaşığı buğday nişastası,
1,5 cup (240 ml= 1cup)un,
1 paket şekerli vanilya,
1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:

Fırını 180C ısıtın.Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.Yumurtanın sarılarını şekerin üçte biri ve vanilya ile çırpın, yağı,sütü, portakal suyu ve kabugunu,ve benmaride eritilmiş çikolatayı katarak bu sırayla karıstırın. İki kere elenmiş un, buğday nişastası ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek çok abartmadan mikserle karıştırın.Yumurta beyazını kalan şekeri ve bir tutam tuzu en az 10 dakika mikserle çırpın. ( Mikserin ucunu kaldırdığınızda köpük yere düşmeyecek ) Daha sonra metal olmayan bir spatula ile yumurtanın beyazını diğer karışıma söndürmeden alttan üste doğru yavaş yavaş tamamen karıştırın. 1 saat fırında pişirip kürdanla tam ortasından kontrol ederek çıkarın.
ROYAL İCİNG:

Bir yumurta beyazı, 1 -1/2 su bardağı pudra şekeri ve iki yemek kaşığı limon suyunu çırparak hazırlayın.
Kreması için Zinnur'un çikolatalı puding tarifini kullandım. Arasına muz dilimleri koydum. Pastanın süslemesinde, hazırladığım royal icingin bir kısmını ayırıp diğer kısmını mavi jel boya ile renklendirdim. Mavi şeker hamuru ile kaplanmış pastanın üstüne mavi ve beyaz royal icing ile dalga efektti yapıp, kenarlarını ince rolo yapılmış şeker hamuruyla kapladım. Bıçakla çizikler atıp hazırladığım süslemeleri yerleştirdim.

0 Responses to "Deniz Pastası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...