Bu civcivleri yapalı ve fotograflayalı 3 sene oluyor. Oğlumun ilk doğum gününde yapmıştım. Aslında blog oluşturmak fikri taa o zamanlardan beridir tasarladığım bir şeydi ama kısmet bu günlereymiş :)
malzemeler:
1. kilo patates
tuz, k.biber,
2 yemek kaşığı tere yağ
süsleme için: çörek otu, domates kabuğu, marul yaprakları
Patatesleri suya koyup haşlayın. Sonra içine tuzunu biberini ve tereyağınıda ekleyip ezin, püre haline getirin. Civcivin başı için,ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp yuvarlayın. Gövdesi içinse mandalina büyüklüğünde püre yeterli olur. Gövdenin arka tarafını hafif uzatarak kuyruk biçimi verin. Çörek otuyla gözlerini, üçgen kestiğiniz domates kabuklarıyla gagasını oluşturun. Servis tabağına, marulları ince ince doğrayarak çimen görüntüsü elde edin. Civcivleri içine dizin. Afiyet olsun..
Çocuklar bayılarak yiyorlar. :) Doğum günleri ve bol çocuklu misafirler için ideal bir salata. Diğer tabakların arasında hoş bir görüntü oluşturuyor. :)
0 Responses to "civciv patates salatası"
Yorum Gönder