Çilekli Kremalı Milföy

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
4 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket çilekli krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yarım kg çilek
4 çorba kaşığı pudraşekeri

Hazırlanışı
Milföy hamurlarını çözdürdükten sonra kalp şeklindeki kalıpla kesin. Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10 dakika pışirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, milföy hamurlarini enlemesine ikiye kesin. Çilekli krem şantiyi sütle birlikte mikserde çırpın. Çilekleri yıkayıp, üzerine 2 çorba kaşığı pudraşekeri serpin. Çileklerin yarısını ve çıkan şekerli çilek suyunu blenderden geçirin. Çilek suyuna, kalan 2 çorba kaşığı pudraşekerini ekleyip, karıştırın. Ikiye böldügünüz milföy hamurlarının yarısına kremayi sürüp, üzerlerine çilek yerlestirin. Diger milföy hamurlarini üzerlerine kapatın. Çilek suyundan hazırladığınız sosu gezdirin.
Püf noktasi
Tatlıyı yaptıktan sonra arta kalan çilekleri yıkamadan buzdolabında ve agzı açik kese kağıdı içinde 1-2 gün saklayabilirsiniz.

0 Responses to "Çilekli Kremalı Milföy"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...