ÇİLEK REÇELİ
Author: LUGAS // Category:Yaz mevsiminin gelmesiyele reçel ,turşu, v.s kışa hazırlık yapmaya başladık gene :)Aslında aynı ağastos böceği ve karınca hikayesine benzetiyorum bu durumu çünkü yazdan kışa hazırlık yapmazsak yememiz gereken reçele hasret kalıyoruz:)
MALZEMELER:
- 2 kg. çilek
- 2 kg. toz şeker
- 1limon
HAZIRLANIŞI:1gece önceden çileğin üzerine , toz şekeri üzerine döküp sulanmasını sağlayın2 kg.çileği tencereye alın.Üzerine 2. kg.toz şeker ilave edin.Hiç karıştırmadan çileği pişirin. Çilek kaynarken üzerinde biriken köpüğü alın yaklaşık 1saat pişecek üzerine 1 adet limon suyu sıkın vebir taşım daha kaynatın....:)kıvamının olup olmadağını anlamak için bir kaşık alıp çay tabağına koyun ardından buz dolabına kıvam koyu ise reçeliniz olmuş demektir....
0 Responses to "ÇİLEK REÇELİ"
Yorum Gönder