Bu kurabiyeyi Pastaci Burcu'nun sitesinde ilk gördüğümde kesin denemeliyim diye hemen not almıştım. Şu ana kadar iki kere yaptım.Daha pek çok sefer yapacağım kesin :))) Ben bu kurabiyeye tam not verdim :)
Geçen haftasonu lise yıllarından beri irtibatımın hiç kopmadığı dostum değil kardeşim olan Ayşegül'lerle beraber Yakacık Aydos Mesire yerindeki göle pikniğe gittiğimizde de bu kurabiyelerden yapmıştım. O kadar beğenildiki keşke daha fazla yapsaydım dedim. Çocuklar resmen kapıştılar diyebilirim :) Beyler tarafından da çok sevildiler.
Ben Burcu'nun verdiği tarifte bir iki ufak değişiklik yaptım ve yaptığım tarifi veriyorum. İlk denediğimde tarifte şeker miktarını cup ölçüsü ile değil 200 ml. bardak ile yapmama rağmen bana çok tatlı geldiğinden bu sefer miktarı daha da düşürdüm ve bu ölçü bana tam geldi.
Malzemeler:
100 gr. bitter kuvartür çikolata
80 gr. tereyağ,
1 cup (240 ml) un,
1 yumurta,
Bir su bardağından(200 ml) iki parmak eksik şeker,
1/4 tatlı kaşığı karbonat,
2 yemek kaşığı (silme) kakao,
Bir su bardağı kırılmış fındık,
Bir miktar pudra şekeri,
Yapılışı :
Benmaride eritilen çikolata ve terayağ biraz soğuduktan sonra içine çırpılan yumurta, şeker , kakao, un, karbonat eklenip kaşıkla karıştırıldıktan sonra içine kırılmış fındıklar ilave edilip yoğurulur. Daha sonra hamuru bir süre (15 dk.) buzdolabında dinlendirip, ceviz büyüklüğünde hamurları yuvarlayıp, üzerlerine hafifçe bastırılir. Pudra şekerine buladıktan sonra yağlı kağıtlı tepsiye aralıklı bir şekilde dizilir. Bu ölçülerle tam bir tepsi kurabiye çıkıyor.
Kurabiyeler fırından çıktıklarında çok yumuşak oldukları için tepsiye hiç dokunmadan orda soğumalarını bekledikten sonra alınmalı. Ben yumuşak olmalarını istediğimden 170 C derece 15 dk. pişirdim. Eğer dışı biraz daha sert olsun istiyorsanız Burcu'nun yazdığı gibi 180 C derecede pişirebilirsiniz. Dakikayı geçirir ve ısıyı artırırsanız sert kurabiyelere sahip olabilirsiniz. Bunu siz zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
0 Responses to "ÇİKOLATALI ÇATLAK KURABİYE"
Yorum Gönder