Cevizli Kalbura Bastı tarifi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker,
- 3/4 su bardağı un,
- 3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz,
- 1/3 su bardağı maden suyu,
- 2 tatlı kaşığı limon suyu,
- 1,5 su bardağı su.
Hazırlanışı
Şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10 dk.kaynattıktan sonra limon suyunu da ekleyip soğumaya bırakın.Unu geniş bir kaba koyup ortasını açın.İçine maden suyunu ve yağı ilave edin.Kulak memesi kıvamına gelinceye dek hamuru yoğurun.12 parçaya bölüp bezeler yapın.Her bezeyi kalbur ya da rende üzerine koyup üzerine parmaklarınızla bastırıp iz çıkmasını sağlayın.Ortalarına bir çay kaşığı iç koyup rulo yapın.Tepsiyi bir çorba kaşığı yağ ile yağlayıp tatlıları dizin.200 derecede ısıtılan fırında 35 dk.kadar pişirin.Fırından çıkınca üzerilerine soğutulmuş şerbet dökün.Şurubu çektikten sonra servis yapın.
0 Responses to "Cevizli Kalbura Bastı tarifi"
Yorum Gönder