çatal tarifi
Author: LUGAS // Category:
ÇATAL TARİFİ,ağızda dağılıveren lezzet.
çatal dendimi benim aklıma hep İZMİR gelir,deniz gelir vapur gelir,güzel şehrimizin sahillerinde hemen her simitçide çatal satıldığı için olsa gerek...
MALZEMESİ 4-6 kişilk
150 gr tereyağ(tereyağ benzerler var ya onlarda olabilir
1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay k.şeker,1.5 çay k.tuz
1paket k.tozu, karbonat konacaksa,yarım çay k,
1 çay.bar yoğurt veya süt,1yumurta,1 kaşık limon suyu
2.5su bar un,1 yum.sarısı(üzerine),süslemek için çörek otu
ve olmazsa olmaz MAHLEP,iki tatlı kaşığı...
YAPIMI
yoğurma kabınıza ilk önce kabartma t.koyup üzerine limon s.nu döküp karbartın,sonra un harici diğer malzemeleri ekleyip,iyice karıştırın,ununuda ilave edip yoğurun,hamurumuzu 15 dakika dinlendirin,ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fitiller yapıp şekillendirin.orta ısıda (180) yaklaşık 15-20 da. pişirin.
çatal dendimi benim aklıma hep İZMİR gelir,deniz gelir vapur gelir,güzel şehrimizin sahillerinde hemen her simitçide çatal satıldığı için olsa gerek...
MALZEMESİ 4-6 kişilk
150 gr tereyağ(tereyağ benzerler var ya onlarda olabilir
1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay k.şeker,1.5 çay k.tuz
1paket k.tozu, karbonat konacaksa,yarım çay k,
1 çay.bar yoğurt veya süt,1yumurta,1 kaşık limon suyu
2.5su bar un,1 yum.sarısı(üzerine),süslemek için çörek otu
ve olmazsa olmaz MAHLEP,iki tatlı kaşığı...
YAPIMI
yoğurma kabınıza ilk önce kabartma t.koyup üzerine limon s.nu döküp karbartın,sonra un harici diğer malzemeleri ekleyip,iyice karıştırın,ununuda ilave edip yoğurun,hamurumuzu 15 dakika dinlendirin,ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fitiller yapıp şekillendirin.orta ısıda (180) yaklaşık 15-20 da. pişirin.
0 Responses to "çatal tarifi"
Yorum Gönder