BUZLUK BÖREĞİ

Author: LUGAS // Category:

Bu böreği ilk defa Dora'nın doğum gününde Hale yaptığında tatmıştım. Buzlukta durması gereken bir börek olduğu için, çalışan bayanlar için de gerekince kullanmak açısından çok güzel. Hem tadını hem görüntüsünü çok beğenmiştim. İçindeki patates püresi çok güzel bir yumuşaklık ve lezzet katıyor. Patetes püresini fazla koymaktan kaçınmayın. İç malzemesi isteğe göre faklı olabilir. Ben bu börekleri kurs sonunda arkadaşlarla yaptığımız kutlamada götürmüştüm.
Malzemeler:
5 adet yufka,
Sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı,
5-6 adet orta boy haşlanmış patates,
Beyaz Peynir, maydanoz,
tuz,
Yapılışı :
Patatesler püre haline getirilip, içine tuzu eklenir. Yufka serildikten sonra hertarafı yağlanıp, patates püresi her yere eşit şekilde sürülür.Bence ne kadar bol patates püresi koyarsanız o kadar güzel oluyor.İkinci yufka üstüne serilir aynı işlem yapılır. Kalan yufkalarda aynı şekilde yağlanıp arasına patetes püresi sürüldükten sonra en son yufkada patetes püresi üzerine iç malzeme serpilir. Daha sonra yufka bir taraftan sarılarak rulo haline getirilir. Ortadan ikiye ayrılıp, önce streçe daha sonra aliminyum folyoya sararak buzluğa kaldırılır. 1-2 saat sonra çıkarıp istediğiniz kalınlıkta yuvarlaklar kesip üzerine yumurta sarısı sürerek 190 C derecede pişirebilirsiniz. Yaptığım rulonun kenarları daha boş kaldığı için ben o kısımları kesip aldım ve hemen hafif yağlanmış teflon tavada pişirdim. Afiyet olsun.

0 Responses to "BUZLUK BÖREĞİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...