Author: LUGAS // Category:
Bugün size bulgur pilavı tarifi vereceğimşimdi herkes bilir demeyin küçük ayrıntılarlagörünümü ve tadı çok değişiyor,yaz sofralarımızayakışır,mevsime yakışır renklere bürünüyorher mevsimde bu sebzeleri bulsakta bu lezzetibulamayız.helede yufka ekmeğiniz varsa,yanınadaçalkama(bilin bakalım çalkama nedir? mutlakadeneyin derim.TARİFİNİ BUYRUN
DOMETESLİ-BIBERLI BULGUR YAZ PILAVI

MALZEMELER ( 4 KİŞİLİK)
2 su bardagı pilavlık bulgur(4 su bar.su5 orta boy çarlİston bİber,küçük doğranmış3 orta boy domates,kabugu soyulupküp şeklinde doğranmış1 cay bardagı sıvı yada ne kullanıyorsanızeş değer miktarda.tuz 2 orta boy sogan(ınce kıyılmıs)yarım yem.kaş,salça,fazla olmasın tadıekşiyor,arzuya gore baharat,nanede bulgura çok yakışıyor YAPIMI :(yemeğin suyunu ocağa koyup ısıtırken beri taraftanyagımızı tencereye alıp soğanımızı ekliyoruz.tuzunuatıp kısık ateste soganların rengı donene dek kavuralım,salçasını koyup karıştırıp,bulguru ilave edelim1-2 dak.sonra suyunu dökelim,şöyle bir karıştırıp tenceremizi kapatalım,kaynayınca altını kısıyoruz.ocağımızı söndürmezden3-4 dakika önce biberini,domatesini ilave edelimsuyunu çekip göz göz olunca,ocağımızı kapatıpen az 1 saat dinlendirelim.her nasıl istersek,tek başına öğün,et yanında garnitüryufka ekmek dürüm birde ayran... MUTLAKA TADINIZ... KUTSALSOFRA AFİYETLER DİLER...

0 Responses to " "

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...