BOREK
Author: LUGAS // Category:Bu hafta cok yogun gecti oglumun yemin toreni icin Antalya'ya uctuk araba kiralayip Burdur'a gectik cok sirin bir yer.Ben cok mutluyum oglum askerligini istanbulda tamamlayacak dualarim kabul oldu.Yemin toreni superdi ardindan eve donus ve yeni yila evde yorgun,mutlu girdik.Hepinizin yeni yilini kutluyorum .
Bugun yaptigim borek cok guzeldi yarisini peynirli yarisini kiyma ve patatesli olarak hazirladim.
MALZEMELER
Bir su bardagi sut
Bir su bardagi yogurt
Bir su bardagi sivi yag
Bir paket maya,tuz
Aldigi kadar un
IC MALZEME
Yarim kilo kiyma iki kasik yag ile kavrulur suyunu cekince bir tane kup dogranmis sogan ilave edilir tuz,karabiber,pul biber eklenir karistirilir iyice kavrulmus kiymaya iki tane patates rendelenir karistirilir ve sogutulur.
HAZIRLANISI
Sut maya,yag,yogurt karistirilir.Karisima tuz ve aldigi kadar un ilave edilerek iyice yogrulur.Hamur bezelere ayrilir her beze oklava ile ince yufka haline getirilir
Yufkanin uzerine bir kasik sivi yag gezdirilir ortadan ikiye kesilir.
Yufkanin uzerine ic malzeme serpilir rulo sarilir ve firin kabina dizilir.
Tepside mayalanmasi icin beklenir firina vermeden hemen once yag yumurta sarisi karisimi uzerine surulur 180c firinda pisirilir.
Bugun yaptigim borek cok guzeldi yarisini peynirli yarisini kiyma ve patatesli olarak hazirladim.
MALZEMELER
Bir su bardagi sut
Bir su bardagi yogurt
Bir su bardagi sivi yag
Bir paket maya,tuz
Aldigi kadar un
IC MALZEME
Yarim kilo kiyma iki kasik yag ile kavrulur suyunu cekince bir tane kup dogranmis sogan ilave edilir tuz,karabiber,pul biber eklenir karistirilir iyice kavrulmus kiymaya iki tane patates rendelenir karistirilir ve sogutulur.
HAZIRLANISI
Sut maya,yag,yogurt karistirilir.Karisima tuz ve aldigi kadar un ilave edilerek iyice yogrulur.Hamur bezelere ayrilir her beze oklava ile ince yufka haline getirilir
Yufkanin uzerine bir kasik sivi yag gezdirilir ortadan ikiye kesilir.
Yufkanin uzerine ic malzeme serpilir rulo sarilir ve firin kabina dizilir.
Tepside mayalanmasi icin beklenir firina vermeden hemen once yag yumurta sarisi karisimi uzerine surulur 180c firinda pisirilir.
0 Responses to "BOREK"
Yorum Gönder