Biskivüli Muhallebi tarifi

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 paket bisküvi
2 çorba kaşığı toz şeker
1 muz
1 elma
1 çay bardağı ceviz içi / fındık içi
1 paket vanilya

Hazırlanışı
Elma rendelenip 2 çorba kaşığı şekerle pişirilir. Sonra ocaktan alınıp içine muz, bisküvi ve ceviz içi koyulup karıştırılır. Bir tencerede süt ve pirinç unu karıştırılıp pişirilir. Sonra şekeri ilave edilip kaynayınca da vanilya koyulup ocaktan alınır. Servis kaplarının altına bisküvili karışımdan birer tutam koyulur ve üzerine de muhallebi dökülüp soğuduktan sonra servis yapılır.

0 Responses to "Biskivüli Muhallebi tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...