Dun sabah haftasonu icin pasta yapmistim. Pastanin butun olarak fotografini cekemedim, daha dogrusu cekmek istemedim... Krema yetmedi, buyuk kalipta pisirdigimi hesap edemedim ve yeter diye dusunmustum ama yetmedi, uzeri alacali bulacali oluncada ben sadece dilimlenmis halinin fotografladim. Cok lezzetli bir pastaydi, ailecek afiyetle yedik...
Daha once denedigim ama pistikten sonra sonen pandispanyayi tekrar denedim. Tarifin adresi Pasta Sevmek Nilgun arkadasimiz. Bende bugday nisastasi yoktu misir nisastasi kullandim. Krem tartar da yoktu :) Eksiklere ragmen guzel bir pandispanya oldu...
Pandispanya firindan aldigimda hafif sondu ama duracagi yeri de bildi... Icine de kremanin yaninda muz ve bogurtlen kullandim. Genelde cikolatali pastalari tercih eden ben, meyveli pastayi da cok begendim.
Pandispanya icin:
8 yumurta
330 gr toz seker
150 ml sut
75 gr misir nisastasi
225 gr un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Yumurta sarilarini ve beyazlarini ayirdim ve sekerin 1/3 u ile yumurta sarilarini rengi acilip krema haline gelene dek cirptim, yaklasik 5 dk kadar...
Ardindan kalan sekeri yumurta beyazi ile katilasana dek cirptim. Yaklasik 10 dk cirptigimda kabi ters cevirdim ve karisim dokulmedi.
Yumurta sarilarina sutu ilave ettim.
Bugday nisastasi, un, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta karistirdim. Karisimin yarisindan fazlasini yumurta sarisina ilave ettim ve bir sure cirptim. Daha sonra yumurta beyazlarini da bu karisima ilave ettim ve spatula ile kopuklere zarar vermeden yavasca karistirdim. Son olarak kuru karisimin kalanini da bu karisima kattim ve spatula ile karistirdim. 26 cm lik kek kalibina bosalttim.
170 derecede 45 dk pisirdim.
Ic Kremasi:
2 yumurta
200 ml sut
200 ml krema
4 yemek kasigi nisasta
100 gr beyaz cikolata
1 cay bardagi seker
3 yemek kasigi dolusu krem peynir
Ayrica muz ve bogurtlen...
Uzeri icin:
2 pk krema
2 pk krema sertlestiricisi
5 yemek kasigi pudra sekeri
Yumurta, sut, krema, nisasta ve sekeri tencerede karistirarak ocakta kisik ateste pisirmeye basladim. Biraz isininca cikolata parcaciklarini da ilave ettim ve kaynamaya baslar baslamaz ocaktan aldim. Dolapta bekleyen ve bozulma asamasina gelmeye baslayan krem peyniri de krema soguyunca ilave ettim ve mikserle karistirdim.
Pastayi 3 e boldum. Katlari sutle islattim. Icerisine biraz krema biraz meyve karisimi sonra biraz daha krema surdum. 2 katida boyle tamamladiktan sonra ust parcayi yerlestirdim ve 2 pk kremayi pudra sekeri ve sertlestiricisi ile cirparak her tarafini sivadim...
0 Responses to "Bir Dilim Pasta..."
Yorum Gönder