| ||||||
Hazırlanışı | ||||||
| ||||||
Oda ısısındaki margarini kadayıfa iyice yedireceğiz.
Yedirirken kadayıfta iyice açılacak.Kadayıfın yarıdan fazlasını tepsiye yayıp elimizle iyice tepsiye bastıracağız. Sonra dil peynirini üstüne keseceğiz.kalan kadayıfı da üstüne koyup iyice bastıracağiz.200 derecede iyice kızaracak. Şerbeti ise şekeri koyup üstünü az bir şey geçecek kadar su koyup kaynayınca limon suyu damlatacağız. Şerbet ılık,tatlı sıcakken üstüne döküp sıcak olarak servis yapacağız. Bize bu tarifi Ankara dan yollayan Nilüfer hanıma teşekkür ederiz. |
Meta
- Anasayfa
- Balık Yemekleri
- Diyet Tarifleri
- Dolma Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Et Yemekleri
- Hamur İşleri
- Havadan Sudan
- İçecek Tarifleri
- Kebap Tarifleri
- Köfte Tarifleri
- Makarna Tarifleri
- Meze Tarifleri
- Osmanlı Yemekleri
- Pasta Tarifleri
- Pilav Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Salata Tarifleri
- Sebze Yemekleri
- Sitemizden Haberler
- Sos Tarifleri
- Tatlı Tarifleri
- Tavuk Yemekleri
- Turşu Tarifleri
- Videolu Tarifler
- Yahni Tarifleri
- Yumurta Yemekleri
- Yöresel Tarifler
- Zeytinyağlı Yemekler
- Çorba Tarifleri
- Çoçuklar İçin
0 Responses to "Basit Künefe"
Yorum Gönder